22 mei 2017 - Reacties uitgeschakeld voor Festival Classique verkiest de zee

Festival Classique verkiest de zee

Scheveningse kust tien dagen lang decor voor vernieuwende voorstellingen
Na negen jaar lang de Haagse binnenstad en Hofvijver tot klinken te hebben gebracht, verhuist Festival Classique naar Scheveningen. Van 10 t/m 19 juni 2016 viert het festival haar tienjarig jubileum met meer dan honderd voorstellingen en concerten in het bruisende hart van de badplaats. Vertrouwde partners en programmaonderdelen gaan mee. Zo verzorgt het Residentie Orkest vier grote voorstellingen in het Kurhaus en verhuizen ook de kindervoorstellingen mee naar de kust. Nieuw zijn Bach at the Boulevard en de intieme concerten van Club Classique. Tijdens A night with Fuse, op de Pier, wagen artiesten uit verschillende genres zich gezamenlijk aan klassieke muziek.

De nieuwe plek creëert mogelijkheden om een aanzienlijk groter publiek te bereiken. “We hebben het aantal festivaldagen kunnen verhogen van vier naar tien”, zegt festivaldirecteur Annemarie Goedvolk. “Met prachtige locaties als het Kurhaus, de Pier, de boulevard en de haven is er ruimte voor meer grote voorstellingen maar ook voor intieme concertjes en optredens van jonge makers. Festival Classique wil vernieuwend zijn, in Scheveningen hebben we daar volop de ruimte voor. We combineren muziek altijd met kunstvormen als dans, theater, beeldende kunst en film. In Scheveningen verwachten we tien dagen lang een echte festivalsfeer te kunnen creëren.”

Festival Classique is er voor alle leeftijden. Het familieprogramma biedt voorstellingen voor peuters en kleuters en voor de allerkleinsten zijn er Matilde’s babyconcerten. Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan wordt in het Kurhaus Canto Ostinato uitgevoerd door tien pianisten onder leiding van Jeroen van Veen. De gratis toegankelijke randprogrammering wordt onder de naam Fringe in een nieuwe jas gegoten.

Published by: admin_arjan in Nieuws

Comments are closed.