Opdrachtgever

Stichting Nationale Kinderherdenking

Jaar

2016 – heden

Sinds de eerste editie van de Nationale Kinderherdenking in 2016 is LUSTR betrokken bij deze unieke herdenking in Madurodam in opdracht van de Stichting Nationale Kinderherdenking 4 mei. LUSTR stelt het podiumprogramma samen en levert productionele ondersteuning voor zowel de Verhalendag in april als de Nationale Kinderherdenking op 4 mei.   

De aftrap richting de Nationale Kinderherdenking vindt ieder jaar plaats in april met de Verhalendag. Dit is ook het moment waarop er een educatief lespakket onder scholen wordt verspreid. Een maand later vindt op 4 mei de Nationale Kinderherdenking plaats op het George Maduroplein in Den Haag. Een dag met een programma vol verhalen, muziek en dans. Allemaal voor en door kinderen. De herdenking wordt geproduceerd door Madurodam en de Stichting Nationale Kinderherdenking 4 mei, in samenspraak met het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de gemeente Den Haag.  

Projectmanager Jennifer Trel is tijdens dit project de rechterhand van producent en initiatiefnemer van de herdenking Dorien Korsten. ”Het is echt leuk om te doen, heel tof om kinderen te leren dat het onwijs belangrijk is om deze verhalen te blijven vertellen”, zegt Jennifer. ”Ik vind het mooi om te zien wat voor impact het heeft. Kinderen gaan erover nadenken en stellen ook vragen.”  

Jennifer Trel

Projectmanager

Contact opnemen?
jennifer.trel@lustr.nl