Skip to main content

Op woensdag 25 september overhandigde de minister van OC&W Ingrid van Engelshoven de 11e Johannes Vermeer Prijs aan regisseur Ivo van Hove. LUSTR organiseerde voor het derde jaar de feestelijke bijeenkomst die wederom plaatsvond in de historische Ridderzaal in opdracht van het ministerie van OC&W en de Boekmanstichting.

Bijzonder aan de uitreiking van deze Staatsprijs voor de Kunsten, is de inhoudelijke inbreng van de laureaat. Al voordat de laureaat via de pers bekend gemaakt wordt, stelt LUSTR in samenspraak met de winnaar het officiële deel van het programma samen, waarin kunstinterventies verweven worden. Dit jaar speelden Maria Kraakman, Gijs Scholten van Asschat en Aus Greidanus jr. fragmenten uit voorstellingen gebaseerd op werken van Couperus, in regie van Ivo van Hove. Gecombineerd met warme speeches van de minister en van de juryvoorzitter, Els van der Plas, en een persoonlijke, goed ingevoerde presentatie door Cornald Maas, ontstond een unieke avond.

LUSTR verzorgde ook, samen met evisit, het uitnodigingstraject en de accreditatie en de persbenadering samen met The Publicity Company. We ontvingen de 200 gasten met een voor- en nazit en verzorgden voor een intiem gezelschap een VIP-diner.