Skip to main content

Het OCC (Onderwijs en Cultuurcentrum) heeft een nieuwe naam: Amare. Bij deze nieuwe, warme naam hoort ook een prachtige nieuwe huisvesting die onderdak gaat bieden aan een viertal Haagse culturele grootmachten.

Het Residentie Orkest, het Nederlands Dans Theater, het Koninklijk Conservatorium en Dans- en Muziekcentrum Den Haag (het huidige Zuiderstrandtheater) zullen allemaal hun intrek nemen in het nieuwe pand. In september 2021 zal de verhuizing voor de instellingen worden afgerond en dan is het tijd om de opening met de stad te vieren.

LUSTR is gevraagd de ambities van bovengenoemde 4 partijen te bundelen in 1 plan dat de basis vormt voor een spectaculaire opening. Voorbereidingen zijn al in volle gang, want vanaf mei 2019 werken directeur Annemarie Goedvolk en projectmedewerker Evelien van den Bos aan een procesinrichting en een inhoudelijk en financieel projectplan om alles in goede banen te leiden. Onze opdracht begint bij het opzetten van de organisatiestructuur naar de opening toe, maar gaat ook over de conceptontwikkeling, programmering en productie.