Opdrachtgever

Amare

Jaar

2021

Vanaf 2021 is cultuurcomplex Amare de thuisbasis van vier Haagse culturele instellingen: Residentie Orkest Den Haag, Nederlands Dans Theater, Koninklijk Conservatorium en Dans- en Muziekcentrum Den Haag. LUSTR werd gevraagd de ambities van deze partijen te bundelen in één plan voor een spectaculaire opening. Voor alle bewoners van Amare geldt dat ze de verbinding met de stad en haar inwoners als belangrijk doel zien. Dit werd het startpunt voor een openingsprogramma voor en door de stad.  

De opening verliep in etappes. In september 2021 was de feestelijke pre-opening met het Koningspaar, gevolgd door een open huis waarbij meer dan 5000 bezoekers alvast een kijkje konden nemen. Vervolgens ontvouwde zich op allerlei plekken in de stad het programma ‘Wij Den Haag’ waaraan stadsbewoners mee konden doen. Op 19 november 2021 was het dan echt zover en werd de officiële opening gevierd met een uitzending op Omroep West en een openingsweekend in het nieuwe cultuurcomplex. 

LUSTR speelde een sturende rol in het opzetten van de organisatiestructuur naar de opening toe en ook bij de conceptontwikkeling, fondsenwerving en programmering en productie van het openingsprogramma. Projectleider Annemarie Goedvolk: ”Om dat allemaal te realiseren hebben we twee jaar lang met elkaar opgetrokken. Dergelijke complexe trajecten van concept tot realisatie uitvoeren en daarbij alle stakeholders aangehaakt houden, is iets waar we goed in zijn bij LUSTR. En we vinden het heel erg leuk!” 

Annemarie Goedvolk

Directeur

Contact opnemen?
annemarie.goedvolk@lustr.nl