Skip to main content

In deze rubriek beantwoorden we vijf vragen over LUSTR, deze keer over stagelopen. Want we kunnen ons goed voorstellen dat jij als toekomstige stagiair(e) van LUSTR met een aantal vragen zit. Elin van Bemmel (25) studeert facility management aan de Haagse Hogeschool en liep van februari tot juli stage bij LUSTR als assistent eventmanager. Tijdens de stage heeft Elin de processen bij LUSTR onderzocht en werkte ze mee aan (onder andere) Festival Classique. Lees hier over haar ervaringen het afgelopen halfjaar! 

Hoe zagen je dagen op kantoor eruit bij LUSTR?  

”Elke dag was anders. Maar op maandag is er altijd een weekstart met elkaar, wat heel fijn is want daardoor leer je iedereen nog beter kennen. Ook lunchen we vaak met zijn allen. Dat is enorm gezellig omdat iedereen heel open en sociaal is. Het werk is divers en je krijgt veel verschillende taken. Aan het begin van mijn stage was ik vooral bezig met taken voor LUSTR zelf. Het was een langzame maar hele fijne opstart waarbij LUSTR mij goed hielp en alle vragen die ik had beantwoorde. Door het bijwonen van vergaderingen kwam ik steeds meer in het proces van de projecten waardoor het ook steeds drukker werd. Er kwamen meer taken en verantwoordelijkheden bij, en juist dat maakte de stage heel leuk.” 

En de dagen buiten kantoor?  

Ik ben vol meegegaan in de productie van Festival Classique. Ik onderhield het contact met musici en leveranciers, en was vrijwilligers coördinator. Tijdens het festival heb ik enorm lange dagen gemaakt, maar de dagen voelden helemaal niet als lang aan. Ik heb er echt heel veel van geleerd. De medewerkers van LUSTR hadden gelijk vertrouwen in mij tijdens projectdagen op locatie en ik kreeg veel eigen taken en verantwoordelijkheden. Dat was wel spannend, maar ook een hele leuke uitdaging. Naast Festival Classique heb ik ook bij de Nationale Kinderherdenking geholpen in Madurodam, dat was superleuk om mee te maken. Bij het project Uit je Dak! werd ik betrokken bij de wekelijkse vergaderingen. En in het beginproces ben ik voor dit project meegegaan naar locaties om daken te bezoeken.” 

Welke inzichten heb je gekregen over de evenementenbranche? 

”Eerst twijfelde ik of facility management wel echt bij LUSTR paste, maar na een paar maanden had ik door dat het echt een onderdeel is van het werk dat LUSTR doet. Met een facilitaire blik heb ik gekeken naar projecten waar collega’s dat doen met een culturele of muzikale blik. Zowel het werk als de collega’s hebben ervoor gezorgd dat ik een beter beeld heb van de evenementenbranche. Nu wil ik er nog meer van weten en misschien wel verder werken in de branche! Alle collega’s zijn ontzettend muzikaal, daar heb ik ook veel van geleerd. Dat verraste mij heel erg want ik ben helemaal niet zo thuis in de klassieke muziek, door ieders passie ik daar ook meer interesse in gekregen.” 

Wat zal je het meeste bijblijven van het afgelopen halfjaar?  

”Bij LUSTR heerst een heel huiselijk gevoel. Iedereen heeft een luisterend oor en heeft veel interesse in elkaar. Ik wist niet dat ik dat zo belangrijk vond binnen een bedrijf, maar het heeft er wel echt voor gezorgd dat de afgelopen zes maanden voelden als één maand. Ik heb heel veel hoogtepunten meegemaakt tijdens deze stage. Wat me het meest gaat bijblijven is de uitvoering van Festival Classique. De mensen die ik daar heb ontmoet en de mensen met wie ik mocht samenwerken. Hoe iedereen onder zoveel stress toch heel lief met elkaar omgaat. En vooral ook de ervaring van het festival zelf, dat is wel echt mijn hoogtepunt.” 

Heb je nog tips voor toekomstige stagiair(e)s van LUSTR? 

”Wat ik mee zou willen geven is dat je aan het begin van de stage hele andere taken krijgt dan later in je stage. Dus neem in het begin lekker alle informatie in je op en heb er vertrouwen in dat de taken veranderen. Voor mij voelde het op een gegeven moment alsof ik bij een heel ander bedrijf stageliep. Stel ook veel vragen, daar staat iedereen voor open. Vooral door de mensen bij LUSTR – door het vertrouwen en de verantwoordelijkheden die ik kreeg – heb ik echt veel ervaring opgedaan waar ik heel blij van werd. Pas achteraf besefte ik hoeveel ik heb geleerd. En ohja, neem niet je eigen lunch mee want er is genoeg op kantoor!” 

Wil je ook stagelopen bij LUSTR? Stuur dan een mailtje met jouw CV & motivatie naar ilja.fritz@lustr.nl